Закон і Бізнес


Суди стають більш відкритими для ЗМІ


19.06.2013 11:22
2917

Сьогодні судді стають більш відкритими в спілкуванні зі ЗМІ, а інформація про діяльність суду - більш доступною.


Це зазуважив Голова Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Андрій Солодков в інтерв'ю газеті «Закон і Бізнес».

Відповідаючи на питання кореспондента про те, чи є суди закритими інституціями, А.Солодков наголосив: «Не можу погодитися з думкою про те, що суди є закритими установами. Навпаки, судді стають відкритішими в спілкуванні зі ЗМІ, а інформація про діяльність суду — доступнішою».

Він звернув увагу на те, що на офіційних веб-сайтах судів і в різних друкованих виданнях розміщуються повідомлення, коментарі, інтерв'ю представників суду, анонсуються заходи, на які запрошуються журналісти.

При цьому керівник ВСС відзначив і те, що механізми такої взаємодії потрібно вдосконалювати. «Кожен суддя має розуміти, що суспільство необхідно інформувати про те, що відбувається в судовій владі. Адже найбільший страх у людей викликає невідання, а інформаційний вакуум нерідко заповнюється домислами й недостовірними відомостями», - сказав А.Солодков.

«Для нас дуже важливо підтримувати діалог зі ЗМІ та створювати максимально зручні умови для роботи їхніх представників під час перебування в суді. Власне, на цих основних засадах і грунтується комунікативна стратегія ВСС», - зазначив керівник суду і запевнив, що цим питанням і надалі приділятиметься значна увага.

Повний текст інтерв'ю з А.Солодковим читайте тут.