Закон і Бізнес


Керівників міліції та СБУ заборонять «достроково» звільняти?


18.06.2013 11:43
2987

Пропонується заборонити звільнення керівників органів прокуратури, СБУ та міліції за ініціативи суб’єкта призначення протягом трьох років (прокурорів – п’яти) з дати призначення.


Відповідний законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо урегулювання трудових відносин у правоохоронних органах) № 2308а внесла до парламенту народний депутат Тетяна Слюз.

Законопроектом пропонується заборонити звільнення керівників обласних, районних, міжрайонних, районних в містах та міст Києва і Севастополя органів прокуратури, Служби безпеки України та міліції за ініціативи суб’єкта призначення протягом трьох років (прокурорів – п’яти) з дати призначення.  

При цьому встановлюється перелік підстав, за яких можливо «дострокове» звільнення з посади. Підставами для звільнення є :

- неможливість виконувати свої повноваження за станом здоров'я;

- порушення вимог щодо несумісності;

- набрання законної сили обвинувальним вироком або рішенням суду про притягнення до відповідальності за корупційні діяння;

- припинення громадянства;

- подання рапорту (заяви) про відставку або про звільнення з посади за власним бажанням чи у зв’язку з досягненням граничного віку перебування на службі або пенсійного віку.