Закон і Бізнес


Порядок надання судам загальної юрисдикції інформації про реєстраційні номери облікових карток платників податків боржників та стягувачів


985


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Державної судової

адміністрації України

Державної податкової служби

України

від 26.02.2013 № 30/44

ПОРЯДОК

надання судам загальної юрисдикції інформації про реєстраційні номери облікових карток платників податків боржників та стягувачів

1. Цей Порядок розроблено відповідно до статті 70 глави 6 Податкового кодексу України, пункту третього частини першої статті 18 Закону України "Про виконавче провадження", статті 535 Кримінального процесуального кодексу України, статті 369 Цивільного процесуального кодексу України, статті 258 Кодексу адміністративного судочинства України, статті 116 Господарського процесуального кодексу України, Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" і "Про електронний цифровий підпис" та Порядку застосування електронного цифрового підпису органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями державної форми власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2004 року № 1452.

2. Цей Порядок визначає загальні правила надання Державною податковою службою України інформації про реєстраційні номери облікових карток платників податків боржників та стягувачів до судів загальної юрисдикції на підставі судових рішень, що набрали законної сили, для внесення цих даних до виконавчого документа, що видається відповідно до вимог процесуального законодавства.

3. Формат, структура електронного документа запитів (далі − запитів) та електронного документа відповідей (далі − відповідей), форма журналу обліку запитів та відповідей, регламент обміну інформацією, терміни впровадження програмного забезпечення для взаємообміну інформацією визначаються протоколами обміну інформацією.

4. Суди загальної юрисдикції подають запити до Державної податкової служби України через Адміністратора автоматизованої системи документообігу суду. Запит повинен містити відомості про підставу надання (судове рішення, що набрало законної сили) та інші реквізити, визначені протоколами обміну інформацією.

5. Відповіді на запити судів загальної юрисдикції надаються Державною податковою службою України через Адміністратора автоматизованої системи документообігу суду.

6. Запити та відповіді відправляються та передаються в електронній формі через інформаційно-телекомунікаційні мережі із впровадженою системою захисту інформації та використанням електронного цифрового підпису.

7. Ведення журналів обліку запитів та відповідей на запити здійснює Адміністратор автоматизованої системи документообігу суду.

8. Використання судами загальної юрисдикції отриманої інформації здійснюється з урахуванням обмежень щодо використання інформації з обмеженим доступом виключно для внесення даних до виконавчого документа, що видається відповідно до вимог процесуального законодавства.

Начальник Управління з питань Директор Департаменту інформатизації

судового діловодства Державної та обліку платників податків Державної

судової адміністрації податкової служби України

______________О.Є. Слоніцький _________________________М.С. Лаба