Закон і Бізнес


Відповідальність за керування ОЗГ пропонують посилити


17.06.2013 11:33
8080

Відповідальність за керівництво організованим злочинним угрупованням пропонують посилити – встановити мінімальний строк ув’язнення 7 років, а не 5, як це встановлено чинним законодавством.


Відповідний законопроект про внесення змін до статті 255 Кримінального кодексу України щодо посилення покарання організаторів та керівників злочинних організацій (реєстр. №2293а)  вніс до парламенту народний депутат Геннадій Москаль.

Законопроектом передбачено викласти у новій редакції статтю 255 Кримінального кодексу України. При цьому, пропонується уточнити склад злочину щодо створення злочинної організації, роз'єднати міру покарання за організацію-керівництво ОЗГ з участю в ОЗГ.

Разом із цим, встановлено суворіше карати за створення, керівництво злочинною організацією працівниками правоохоронних органів, зокрема позбавленням волі на строк від 8 до 15 років. За участь цих осіб у злочинах, вчинюваних такою злочинною організацією передбачено давати строк позбавлення волі від 7 до 10 років.

Передбачено також окремо визначити міру покарання для осіб, що займають найвище становище у злочинній ієрархії, а саме – у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.