Закон і Бізнес


За мільйон — 8 років


№24 (1114) 15.06—21.06.2013
3132

Двох чиновників з Київської області засудили до 8, а ще одного — до 9 років тюрми за вимагання й одержання хабара в розмірі 1,320 тис. грн. За цю «винагороду» хабарники при пособництві підполковника міліції обіцяли бізнесмену незаконно оформити у власність 30 га землі.


Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі прокуратури Київської області, Апеляційний суд Київської області залишив чинним вирок Миронівського районного суду, яким було засуджено троє держслужбовців і міліціонера за одержання хабара в особливо великому розмірі.

Чиновники визнані винними у вимаганні й отриманні хабара в розмірі 1,320 тис. грн. За таку «винагороду» вони передали у власність 14 громадянам земельні ділянки загальною площею 30 га для ведення особистого селянського господарства.

Встановлено, що приватний підприємець вирішив орендувати вільну земельну ділянку площею 30 га для вирощування технічних сільськогосподарських культур. З цією метою він звернувся до в.о. начальника управління Держкомзему в Богуславському районі. Той пообіцяв йому погодити питання оренди земельної ділянки з головою Богуславської райдержадміністрації.

Після переговорів чиновники погодилися вирішити земельне питання на користь бізнесмена за хабар у $150 тис. Крім того, вони залучили в свою злочинну діяльність як підсобника старшого оперуповноваженого з особливо важливих справ відділу внутрішньої безпеки в Київській області СВБ ГУБОЗ МВС України.

У результаті колишній голова Богуславської райдержадміністрації та його заступник засуджені відповідно до 9 і 8 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування, пов’язані з адміністративно-господарськими і організаційно-розпорядчими функціями на 3 роки. Третій чиновник — в.о. начальника управління Держкомзему в Богуславському районі — засуджений до 8 років позбавлення волі з конфіскацією 1/3 майна, що належить йому, крім житла.

А колишній міліціонер за пособництво в одержанні посадовими особами хабара засуджений до 4 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки і з позбавленням спеціального звання — підполковник міліції. На підставі ст.75 КК він звільнений від відбування покарання з випробуванням строком на 3 роки.