Закон і Бізнес


Комітет схвалив проект лідера ХЛПУ

Про надання землі релегійним конфесіям і організаціям інвалідів


Адвокатура, №17 (641) 24.04—30.04.2004
1939

Комітет ВР з питань культури і духовності за активної підтримки голови Леся Танюка схвалив проект закону «Про внесення змін до статті 92 Земельного кодексу України», внесений лідером Християнсько-ліберальної партії Леонідом Черновецьким.


Цей законопроект пропонує надати право постійного користування ділянками землі державної і комунальної власності релігійним організаціям, громадським організаціям інвалідів, їх підприємствам (об’єднанням) і установам(регистр. №5354 от 02.04.2004).

Як зазначає Л.Черновецький, ухвалення цього закону відновить справедливість стосовно держави до віруючих громадян і інвалідів. «Наслідком цього, безумовно, стане зростання рівня моральності суспільства. А моральне суспільство — це моральна держава і моральна економіка. Я вважаю, — зазначає Л.Черновецький, — що нам, віруючим України, варто подякувати голові комітету Л.Танюку, в якого дуже тверда позиція в питаннях захисту релігійних громад, за його принциповість».

Проект,
поданий народним
депутатом України
Л.М.Черновецьким (в/о 212)

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до статті 92 Земельного кодексу України

Верховна Рада України

постановляє:

І. Частину другу статті 92 Земельного кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2002, №3, ст.27 — Відомості Верховної Ради України, 2004, №8, ст.67) викласти у такій редакції:

«2. Права постійного користування земельною ділянкою із земель державної та комунальної власності набувають:

а) підприємства, установи та організації, що належать до державної та комунальної власності;

б) релігійні організації;

в) громадські організації інвалідів України, їх підприємства (об’єднання), установи та організації».

ІІ. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.