Закон і Бізнес


Відправна точка

Приєднання до ЗВТ СНД ліквідує торговельні бар’єри


Україна і світ, №17 (1004) 23.04—29.04.2011
2508

Учасники Спів¬дружності Незалежних Держав повинні визначити своє місце в новій системі координат світової економіки, виробити новий формат, який дозволяв би нам зайняти гідне місце між стабільним Заходом і динамічним Сходом.


За словами міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва, для цього вже створено всі необхідні передумови, головне — є політична воля глав держав і урядів. «Сьогодні ми в силах прийняти нову угоду про зону вільної торгівлі, яка має стати відправною точкою для формування торговельно-економічних відносин між нашими державами на якісно новому рівні», — заявив А.Клюєв.
Цей договір спрямований на лібералізацію торгівлі на просторі СНД, що відповідає вимогам СОТ, пояснив перший віце-прем’єр-міністр. Він повідомив, що на засіданні погоджено основні положення документа. Решта моментів найближчим часом будуть доопрацьовані на рівні експертів, зазначив А.Клюєв.
Він висловив упевненість, що після підписання угоди стане можливим формування узгодженої тарифної та митної політики, що сприятиме ліквідації бар’єрів у торгівлі.