Закон і Бізнес


Відшкодування за очікування

Чиновників змусять тряснути калиткою


Право сусіда, №14 (1001) 02.04—08.04.2011
2490

Незабаром чиновникам доведеться виплачувати компенсації за свою повільність. Мінекономрозвитку РФ виступило з ініціативою ввести штрафи для чиновників за черги і тяганину.


За словами глави відомства Ельвіри Набіулліної, Мінекономрозвитку підготувало, погодило і внесло до уряду законопроект, який установлює адміністративну відповідальність за вимагання з громадян додаткових документів, не передбачених регламентом, порушення термінів очікування в черзі, відмову в реєстрації скарги або затягування термінів її розгляду.
Штраф за порушення для рядового співробітника становитиме до 5 тис. руб. (1250 грн.), для керівника територіального органу — до 15 тис. руб. За словами міністра, це близько 20—30% мі¬сячної зарплати чиновників.
Щоб поскаржитися на держслужбовця, повідомляє РІА «Новости», потрібно буде подзвонити по єдиному телефону довіри, написати на сайт Мінекономрозвитку або залишити інформацію на єдиному порталі держпослуг. Згідно із законопроектом претензію розглянуть протягом 15 днів, а рішення за скаргою буде розміщено в Інтернеті. За оцінками Мінекономрозвитку, через недбайливих і жадібних чиновників росіяни втрачають близько 4,5 млрд руб. щорічно.