Закон і Бізнес


Перша необхідність

У 2011-му прогнозується 686 вакансій


Суддівські кадри, №13 (1000) 26.03—01.04.2011
2936

На засіданні Ви¬щої кваліфікаційної комісії суддів, яке відбулося 18 березня, обговорювалося питання початку проведення добору кандидатів на посади суддів. Як повідомив голова ВККС Ігор Самсін, у цьому році  прогнозується 686 вакантних посад служителів Феміди.


Після обговорення питання щодо прогнозованої кількості вільних місць комісія прийняла рішення на підставі стст.66, 67 та 91 закону «Про судоустрій і статус суддів» оголосити добір кандидатів на посади суддів, визначити строк для приймання ВККС заяв про участь у доборі кандидатів на посади суддів з 28 березня до 22 квітня 2011 року й розмістити оголошення на своєму офіційному веб-порталі та в газетах «Голос України» й «Урядовий кур’єр».
«Кваліфікаційники» внес¬ли низку пропозицій щодо організаційних заходів при оголошенні проведення добору кандидатів. Крім того, при розгляді конкретних ситуацій, викладених у суддів¬ських заявах, що надійшли до комісії, було запропоновано запровадити практику публікування роз’яснень стосовно призначень, переведення законників тощо на веб-порталі та в засобах масової інформації.