Закон і Бізнес


Міліцейські втрати

Замість підготовки фахівців освітня система МВС плодить дорогих випускників для біржі


Держава і суспільство, №13 (1000) 26.03—01.04.2011
2799

Система підготовки кадрів вищими навчальними закладами Міністерства внутрішніх справ у минулих роках ви¬явилася неефективною та затратною. Такого висновку дійшла колегія Рахункової палати піс¬ля вивчення того, наскільки ефективно використовувалися бюджетні кошти, виділені МВС на підготовку кадрів.


Правовий механізм

Протягом останніх 2 ро¬ків 12 відомчих вищих навчальних закладів отримали з державного бюджету 1,3 млрд грн. Ці кошти ви¬трачалися на підготовку понад 13,7 тис. фахівців щороку. Однак тільки половина випускників залишалася на службі в органах внутрішніх справ. Решту спеціалістів випускали з правом вільного праце¬влаштування, без будь-якого врахування можливостей і потреб ринку праці.
Неефективне управління системою підготовки кадрів для ОВС, відсутність практичних заходів з реорганізації обтяжливої для держбюджету мережі вишів призвели до щорічного збільшення кількості людей з вищою освітою та розпорошення бюджетних кош¬тів на їх утримання. При цьому укомплектованість кваліфікованими кадрами правоохоронних органів не покращувалася.
Аудитори зазначили, що механізм формування держ¬замовлення в цих за¬кладах недосконалий. На сьогодні МВС є заручником створеної громіздкої системи відомчої підготовки кадрів. Майже 40% ВНЗ МВС не були акредитовані за статусом вищого закладу освіти, а 3 з них не про¬йшли акредитації за спеці¬альностями і не підтвердили відповідності державним вимогам і стандартам освіти. Відомчі університети, які раніше були спеціалізованими вищими школами з підготовки профі¬льних спеціалістів для правоохоронних органів, не повністю відповідають вимогам чинного законодавства у сфері ліцензування та акредитації, що призвело до низки порушень при наданні освітніх послуг. У результаті у 2009—2010 роках було випущено 225 фахівців, на підготовку яких витрачено понад 2 млн грн., але відповідність рівня підготовки правоохоронців державним акредитаційним вимогам за отриманими спе¬ціальностями офіці¬й¬но не підтверджена.

Робота вхолосту

Таким чином, викладачі вишів МВС, а це понад 3 тис. науково-педагогічних працівників, 2/3 з яких мають науковий ступінь доктора і кандидата наук, працюють ухолосту. «Водночас призначення ряду керівних кадрів відбувалося за принципом можливості праце¬влаштування звільнених у запас полковників та генералів внутрішніх справ, — наголосив на колегії голова Рахункової палати Валентин Симоненко. — І про це треба говорити відверто. Замість того щоб готувати фахівців середньої ланки, сержантів, які добре знатимуть свою справу і яких чекають у кожному мікрорайоні, освітня система МВС плодить дорогих випускників з вищою освітою для реєстрації на біржі праці».
Незадовільне управління освітянською складовою в системі МВС стало причиною того, що бюджетні призначення спрямовувалися не на оптимізацію відомчої системи підготовки кадрів, а на збільшення будь-якими шляхами видатків на ¬утримання 12 навчальних за¬кладів. Як наслідок, мі¬ністер¬ством у 2009—2010 роках були допущені бюджетні правопорушення на суму понад 35 млн грн., неефективно використано більш ніж 48,5 млн.
Лише останнім часом МВС почало здійснювати конкретні кроки, спрямовані на виправлення негативних тенденцій у сфері відомчої освіти. Колегія Рахункової палати вважає, що нагальним є продовження кардинальної перебудови системи підготовки кадрів у міліцейських ВНЗ.
Керівництву МВС за¬пропоновано вжити конкретних заходів для реорганізації обтяжливої для державного бюджету відомчої мережі вузів. Слід здійснити економічні розрахунки реальних потреб у фінансових і матеріально-технічних ресурсах та відобразити це в Програмі оптимізації системи підготовки фахівців для органів внут¬рішніх справ.