Закон і Бізнес


Політика без прикраси

Депутата вигнали із засідання парламенту за неналежний вигляд


Світ права, №11 (998) 12.03—18.03.2011
2524

Депутата Національної асамблеї Кенії вигнали із за¬сідання за неналежний зовнішній вигляд. Його колеги вважають, що така пове¬дін¬ка завдає шкоди репутації депутатів.


Рішення про видворення Гидіона Мбуві із залу засідань прийняв віце-спікер асамблеї. Його обурило те, що депутат з’явився на засідання в сонцезахисних окулярах, а у вухах у нього були сережки з коштовним камінням.
За словами віце-спікера, раніше нічого подібного в кенійському законодавчому органі не відбувалося. «Жодного разу за всю історію існування палати жоден чоловік-депутат не приходив на засідання з сережками або якимись іншими предметами у вухах», — заявив віце-спікер. Він відзначив, що поведінка Г.Мбуві ображає депутатів, завдає шкоди їхній репутації.
Проте не всі парламентарі погодилися з думкою віце-спікера. Так, один з колег вигнаного із засідання депутата заявив, що вважає це рішення проявом нетерпимості. За його словами, одяг і образ Г.Мбуві в цілому відображають його спо¬сіб життя і любов до дорогих речей, повідомляє Lenta.ru.
Г.Мбуві обрали в Національну асамблею в 2010 році. Він відомий своєю пристрастю до одягу в стилі американських реперів — бейсболок, широких штанів, футболок з принтами, а також масивних прикрас.