Закон і Бізнес


Фінансова призма

Місцеві чиновники погоріли на «винагороді»


Злочин і покарання, №11 (998) 12.03—18.03.2011
2568

Співробітники СБУ спільно з працівниками прокуратури припинили протиправну діяльність заступника начальника управління містобудівництва та архітектури Севастопольської міської державної адміністрації та працівника санітарно-епідемічної станції Гагаринського району м.Севастополя. Обидва чиновники вимагали хабарі в місцевих жителів.


Як повідомляє прес-центр СБУ, заступник головного архітектора м.Севастополя вимагав гроші у керівника одного з місцевих гаражно-будівельних кооперативів за погодження документації на зведення та обслуговування багаторівневих гаражів у Північному районі міста.
18 лютого цього року співробітники СБУ затримали посадовця в його службовому кабінеті під час одержання 5 тис. грн.
Іншого хабарника — помічника лікаря відділу гігієни дітей та підлітків санітарно-епідемічної станції — спів¬робітники СБУ викрили й за¬тримали через тиждень.
Працівник санепідемстанції вимагав та одержав 3 тис. грн. від приватного підприємця — власника магазину, в роботі якого виявили порушення.
За матеріалами СБУ органи прокуратури щодо обох хапунів порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК («Одержання хабара»).
Слідство триває.