Закон і Бізнес


Лутковська назвала головне досягнення нового КПК


04.06.2013 13:59
3104

Найбільшим досягненням нового Кримінального процесуального кодексу є те, що він по-іншому будує кримінальний процес, у нього закладена сучасна філософія, на відміну від старого КПК, який був побудований ще на радянському світогляді.


Про це заявила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська в інтерв'ю кореспонденту «ЗіБ», відповідаючи на питання, як змінився захист прав обвинувачуваних та підсудних після набуття чинності новим КПК.

«Сьогодні є рівність сторін у процесі і є величезний перелік прав адвокатів, який не може бути звужений. Мені здається, ці положення значно кращі від попередніх», - зауважила В.Лутковська.

Крім того, вона високо оцінила застосування таких запобіжних заходів, як домашній арешт і заставу. «Мені здається, що це найкраща альтернатива триманню під вартою», - зазначила омбудсмен. Вона додала, що можливість застосування домашнього арешту й застави — це європейський шлях розвитку кримінального процесу.

«Найбільшим же досягненням нового КПК є те, що він по-іншому будує кримінальний процес, у нього закладена інша, сучасна, філософія, на відміну від старого КПК, який був побудований ще на радянському світогляді», - сказала В.Лутковська.

Повний текст інтерв’ю з Валерією Лутковською читайте тут.