Закон і Бізнес


Конструктивний діалог


№23 (1113) 08.06—14.06.2013
3119

Голова Апеляційного суду Автономної Республіки Крим Валерій Чорнобук узяв участь у X щорічній правничій конференції Асоціації правників України, що відбулася 30 та 31 травня у м.Ялті та зібрала більше 100 учасників.


Відкрили захід, на якому провідні вітчизняні юристи обговорили актуальні питання нерухомості, будівництва, податкового, корпоративного, процесуального та кримінального права, президент АПУ Валентин Загарія та В.Чорнобук.

За словами очільника Апеляційного суду АРК, «подібні заходи дозволяють виробити узгоджені форми взаємодії суддівського корпусу, представників адвокатури, міжнародних та вітчизняних експертів у галузі права, інших інститутів та органів суспільства й держави, які дозволили б найбільш ефективно використовувати сильні сторони як тих, так і інших».

Також В.Чорнобук зауважив, що правова реформа в Україні цікава для нього не лише як для судді-практика, а й як для юриста, що займається науковою діяльністю.

«Я вивчаю кримінальний процес, є кандидатом юридичних наук і готуюся до роботи над докторською дисертацією. Варто зауважити, що суддівський корпус Апеляційного суду АРК щоденно працює над вивченням змін у законодавстві та підвищенням власного професійного рівня», — відзначив голова суду.

На завершення свого виступу він побажав усім учасникам заходу конструктивного діалогу та висловив сподівання, що думки та пропозиції, які прозвучали на конференції, стануть корисними для всієї юридичної спільноти і для держави в цілому.