Закон і Бізнес


ВКДКА вимагає розслідування ситуації навколо побиття адвоката


31.05.2013 15:07
24467

Голова ВКДКА Валентин Загарія звернувся до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченко з вимогою розслідування та покарання винних у побитті адвоката, який захищає активіста «Дорожнього контролю».


Як повідомлялося, 24 травня 2013 року начальник управління внутрішніх справ м. Біла Церква в своєму особистому кабінеті наніс тілесні ушкодження адвокату Віктору Смалію, який захищає активіста «Дорожнього контролю» Олександра Горбача у справі про фальсифікацію працівниками міліції протоколу про адміністративне правопорушення, складеного щодо Горбача О. за статтею 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У своєму зверненні В.Загарія підкреслив, що життя, здоров'я, честь і гідність адвоката та членів його сім'ї, їх майно перебуває під охороною держави, а посягання на них тягнуть відповідальність, передбачену законом. А тому правоохоронні органи зобов’язані вжити негайних кардинальних заходів реагування у випадку підтвердження факту посягання на життя, здоров’я адвоката В.Смалія під час виконання ним службових обов’язків.

В свою чергу, органи адвокатського самоврядування будуть вживати всіх необхідних заходів для забезпечення належного захисту адвокатів від незаконних посягань.

Закон і Бізнес