Закон і Бізнес


КМУ визначив, як роботодавцю компенсуватимуть ЄСВ


29.05.2013 13:50
1722

Право на компенсацію єдиного внеску на соцстрахування має роботодавець, який працевлаштовує на нове робоче місце не менше ніж на 2 роки за направленням органу служби зайнятості зареєстрованих безробітних – дітей-сиріт, випускників, що вперше приймаються на роботу, інвалідів тощо.


Це встановлено постановою КМУ від 15.04.2013 р.№347, якою затверджено Порядок компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Згідно з документом, право на компенсацію має роботодавець, який працевлаштовує на нове робоче місце строком не менше ніж на 2 роки за направленням територіального органу Державної служби зайнятості зареєстрованих безробітних з таких категорій громадян:

- діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;

- особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування;

- молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби (протягом 6 місяців після закінчення або припинення навчання чи служби) і яка вперше приймається на роботу;

- особи, яким до настання права на пенсію за віком відповідно до ст. 26 Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" залишилося 10 і менше років;

- інваліди, які не досягли пенсійного віку, встановленого ст. 26 Закону;

- один з батьків або особа, яка їх замінює, і:

має на утриманні дітей віком до 6 років;

виховує без одного з подружжя дитину віком до 14 років або дитину-інваліда;

утримує без одного з подружжя інваліда з дитинства (незалежно від віку) та/або інваліда I групи (незалежно від причини інвалідності).

Крім того, прописано, що право на компенсацію має роботодавець, який є суб'єктом малого підприємництва в пріоритетних видах економічної діяльності.