Закон і Бізнес


У ВРЮ вирішили в першу чергу заповнити суди Донеччини


29.05.2013 12:02
1173

Під час попередніх доборів кандидатів на посади суддів у судах Донецької області залишилися багато незаповнених вакансій, тому у Вищій раді юстиції намагаються в першу чергу заповнити ці вакансії.


Про це повідомила секретар секції Вищої ради юстиції з питань призначення суддів на посади та звільнення їх з посад Лідія Ізовітова під час вчорашнього засідання цієї секції.

Так, було розглянуто матеріали щодо внесення подання Президентові України про призначення 14 кандидатів на посади суддів місцевих загальних судів (Луганської, Кіровоградської, Чернівецької, Запорізької, Донецької областей), 6 кандидатів – на посади суддів місцевих господарських судів (Донецької, Полтавської, Дніпропетровської областей) та одного – на посаду судді Рівненського окружного адміністративного суду.

Як зауважила під час засідання секретар секції ВРЮ Л.Ізовітова, 9 із 21 кандидата претендують на посади суддів судів Донецької області.

«Під час попередніх доборів кандидатів на посади суддів чимало вакансій у судах Донецької області залишилися незаповненими, тому сьогодні в першу чергу намагаємося заповнити їх», – відзначила  Л. Ізовітова.

На засіданні секції також розглянули матеріали про внесення подань щодо звільнення 11 суддів з посад за загальними обставинами, а саме у відставку. Крім того, секція розглянула дві пропозиції членів Вищої ради юстиції та три рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про внесення подань щодо звільнення суддів за порушення присяги.