Закон і Бізнес


ВККС припинила відставку двох суддів


29.05.2013 11:44
2120

Сьогодні на засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів було припинено відставку двох суддів.


Як повідомила кореспондентка «ЗіБ», ВККС припинила відставку Андрія Медведєва. Він був звільнений у грудні 2010 року з посади судді Апеляційного суду Луганської області у зв’язку з поданням заяви про відставку. Пізніше він звернувся до ВККС із заявою про його обрання, і 9 квітня ВККС рекомендувала його для обрання на посаду. 16 травня цього року постановою ВР його було обрано на цю ж посаду безстроково.

Також припинено відставку Миколи Пляса. У квітні 2011 року ВР звільнила його у зв’язку заявою про відставку з посади судді Апеляційного суду Херсонської області.12 березня цього року ВККС рекомендувала його на цю посаду. Постановою ВР 16 травня цього року М.Пляса обрали на посаду безстроково.

ВККС розглянула й питання про відсторонення суддів від посади на підставі клопотання Генпрокурора. Так, відсторонені строком на два місяці були: Оксана Трачова від посади судді Савранського райсуду Одеської області та Олег Дворнік – від посади судді Деражнянського райсуду Хмельницької області.

Також троє суддів отримали рекомендації для обрання безстроково: суддя у відставці Віктор Заїка – на посаду судді Апеляційного суду Хмельницької області, Юлія Ковальова – на посаду судді Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області, Сергій Бойко – на посаду судді Полтавського окружного адміністративного суду.

ВККС оголосила в засіданні перерву, після цього вона займеться розглядом питань щодо рекомендування суддів для переведення до іншого суду (в межах 5-річного строку та обраних безстроково).