Закон і Бізнес


Кар’єрний шанс

Трійка переможців студентського конкурсу отримала премії та можливість професійного зростання


О.Макаров нагородив почесною відзнакою та премією переможницю конкурсу Т.Поліщук, дослідження якої найбільше вразило стипендіальну комісію.

№21 (1111) 25.05—31.05.2013
Ірина Березнева
3061

Ось і настав кульмінаційний момент ІІІ стипендіального конкурсу Ліги студентів Асоціації правників України. Переможці змагання вразили експертну комісію рівнем своєї підготовки та нестандартним підходом до висвітлення обраних тем. Кращі студенти отримали можливість пройти стажування в одній із провідних фірм вітчизняного юридичного ринку.


Конкурс набирає обертів

Як уже повідомляв «ЗіБ», змагання стартувало 1 лютого та тривало до 26 квітня. Конкурс, ініціатором та організатором якого виступила ЮФ «Василь Кісіль і партнери», проводився з метою професійного розвитку молоді та заохочення останньої до здійснення правових досліджень.

У змаганні взяли участь студенти, які здобувають юридичну освіту у вітчизняних вищих навчальних закладах ІІІ—IV рівнів акредитації незалежно від форм власності та підпорядкування.

На відміну від попередніх стипендіальних конкурсів цього року організатори запропонували учасникам самостійно вивчити та висвітлити одну з трьох актуальних правових тем: «Реформування конституційних засад судоустрою та судочинства в Україні», «Реформування адвокатури в Україні: проблеми та досягнення» і «Принцип змагальності за Кримінальним процесуальним кодексом України».

Прикметно, що остання із запропонованих тем виявилась найбільш популярною. На цю тенденцію звернув увагу керуючий партнер ЮФ «Василь Кісіль і партнери», один із членів стипендіальної комісії Олег Макаров.

Своєю чергою старший партнер фірми Василь Кісіль відзначив складність запропонованої тематики, додавши при цьому, що «будь-які конкурси завжди є подією, адже це збагачує людину».

На розсуд комісії студенти з різних куточків України надіслали понад 70 робіт. Цей показник є найбільшим за всю історію змагання. Авторів найкращих досліджень запросили на урочисту церемонію нагородження, що відбулась у столиці.

Кращі з кращих

Долю фіналістів вирішувала стипендіальна комісія. В.Кисіль відзначив, що всі представлені роботи були виконані на високому рівні й додав: «Журі працювало досить довго й плідно, аби оцінити професійні якості кожного конкурсанта». «Підхід учасників до викладення своїх думок вразив комісію», — зауважив з цього приводу О.Макаров.

Зрештою переможницею та володаркою премії в розмірі 5000 грн. стала студентка Національного університету «Острозька академія» Тетяна Поліщук зі своєю працею «Питання остаточності рішень Конституційного Суду України».

Срібло здобула Іванна Коваль, яка навчається в Національному університеті «Одеська юридична академія». Дівчина висвітлювала принцип змагальності за Кримінальним процесуальним кодексом. Крім почесної відзнаки, вона отримала матеріальне заохочення — 3000 грн.

Третє місце та приз — 2000 грн. здобула студентка КНУ ім. Т.Шевченка Анна Колівошко, яка досліджувала досягнення та проблеми адвокатської реформи.

На додаток до грошових заохочень володарі трьох призових місць матимуть можливість пройти стажування в ЮФ «Василь Кісіль і партнери».

Не залишилися поза увагою й решта фіналістів конкурсу — вони отримали почесні дипломи й цінні подарунки.

Організатори конкурсу наголосили на актуальності таких змагань та їх ролі для студентської спільноти й для подальшого професійного зростання останньої. Адже, як зазначив В.Кісіль, «час іде, час плинний, а юридична практика вічна!»