Закон і Бізнес


У влади на службі

Колишнього прем’єра підозрюють у незаконному працевлаштуванні агітаторів


№21 (1111) 25.05—31.05.2013
2846

У Грузії затримано колишнього главу уряду, одного з лідерів пропрезидентської партії «Єдиний національний рух» Вано Мерабішвілі. Його підозрюють у корупційних злочинах.


Як повідомляє «Тренд», екс-прем’єра взяли під варту після допиту в прокуратурі.

Зокрема, В.Мерабішвілі обвинувачують у фіктивному працевлаштуванні активістів «Єдиного національного руху» (у 2012 році, коли вказана партія ще перебувала при владі). За інформацією слідства, ці люди повинні були вести облік безробітних, проте займалися передвиборною агітацією за партію влади, отримуючи при цьому зарплату з бюджету. Як стверджується, їм було виплачено в цілому 5,2 млн ларі (більш ніж 24 млн грн. — Прим. ред.).

Крім того, колишнього прем’єра обвинувачують у привласненні дачі, розташованої в селі Кваріаті.

Разом з В.Мерабішвілі затримано колишнього міністра праці Зураба Чіаберашвілі, якого підозрюють у причетності до згаданого фіктивного працевлаштування активістів. Запобіжний захід їм поки що не обрано.

В.Мерабішвілі довгий час очолював МВС Грузії (посів посаду міністра внутрішніх справ після «революції троянд»). Його вважали одним з близьких соратників президента Михаїла Саакашвілі. Прем’єром В.Мерабішвілі був призначений влітку 2012 року, правда, незабаром йому довелося піти у відставку: восени 2012-го партія М.Саакашвілі програла парламентські вибори і в країні було сформовано новий уряд на чолі з лідером опозиційної коаліції «Грузинська мрія» Бідзіною Іванішвілі.