Закон і Бізнес


У межах справедливості

Глава держави хоче зменшити розрив у пенсіях


Влада і закон, №8 (995) 19.02—25.02.2011
3248

Президент упевнений, що реалізація пенсійної реформи забезпечить перехід до справедливого нарахування пенсій.


Про це Віктор Янукович заявив під час розширеного засідання регіонального комітету з економічних реформ в м.Одесі, повідомляє прес-служба глави держави. «Пенсійна реформа нам дозволить усе-таки перейти до системи справедливих пенсій, прибрати ті захмарні пенсії, які платилися. Не буде такого, щоб максимальна пенсія була в країні 60 тис. грн., а мінімальна — 600. Немає жодної країни у світі, щоб була така несправедливість по відношенню до людей. Тому сьогодні ми закладаємо максимальну пенсію в межах 7,5 тис. — 8 тис. грн. Учора почалися дебати у Верховній Раді», — зазначив глава держави.
Наступним етапом адмі¬ністративної реформи стане реформування державної служби. Про це повідомив представник Президента у Верховній Раді, «регіонал» Юрій Мірошниченко агентству «Інтерфакс-Україна». «Готуємо закон про державну службу... Нині треба реформувати середні й нижні ланки. Я кажу про місцеві державні адміністрації», — заявив нардеп.
При цьому він зазначив, що другий етап адмінреформи не передбачає подальшої оптимізації структури Кабінету Міністрів. «По Кабміну нині подивимося на практиці, а потім будемо робити висновки», — наголосив Ю.Мірошниченко.
Говорячи про реформування органів місцевого самоврядування, представник Президента заявив, що це питання розглядатиметься в контексті конституційного реформування. Ю.Мірошниченко не назвав строків унесення до парламенту законопроекту про державну службу, зазначивши, що в цей час документ перебуває на узгодженні в Адміністрації Президента.