Закон і Бізнес


Головою Верховного Суду став Ярослав Романюк


17.05.2013 13:22
3373

Пленум Верховного Суду на сьогоднішньому засіданні обрав Головою ВС Першого заступника Голови ВС Ярослава Романюка. Його кандидатуру підтримали 28 суддів, 17 суддів проголосувало проти.


Як повідомила кореспондентка «ЗіБ», бюлетнів для голосування було роздано 46, проте потім один з них було визнано недійсним. Засідання Пленуму Верховного Суду, на якому вирішувалося питання обрання нового голови ВС, проходило в закритому режимі.

Нагадаємо, 18 квітня Верховна Рада звільнила голову ВС Петра Пилипчука з посади судді Верховного Суду. Згідно із законодавством, протягом місяця з моменту звільнення Голови Пленум Верховного Суду має обрати нового очільника Суду.

Довідково

Ярослав Михайлович Романюк народився 26 січня 1961 р. в с.Гаї-Дітковецькі Бродівського району Львiвської областi. Закінчив юридичний факультет Львівського державного університету ім. І.Франка.

З 1988 до 1995 р. працював у прокуратурі Буського району Львівської області, пройшовши шлях від стажиста помічника прокурора до старшого помічника прокурора району.

У 1995 р. став суддею Бродівського районного суду Львівської області, а у 2003 р. перейшов на роботу до Апеляційного суду Львівської області.

З липня 2005-го — суддя Верховного Суду безстроково.

У вересні 2010 р. на Х з’їзді суддів був обраний до складу Ради суддів України, яку очолював до лютого 2013 року.

У грудні 2011 р. став Першим заступником Голови Верховного Суду України.

Суддя вищого квалiфiкацiйного класу. Заслужений юрист України.

Закон і Бізнес