Закон і Бізнес


Покарана непоінформованість


В Іспанії не змогли закрити очі на те, що жінка не знала, хто написав «Дон Кіхота».

№20 (1110) 18.05—24.05.2013
3090

Через незнання автора «Дон Кіхота» жінка не стала громадянкою Іспанії. Національна судова колегія відмовила уродженці Домініканської Республіки, котра проживає в Іспанії з 2005 року, в наданні громадянства. Жінка не змогла довести «свою достатню інтеграцію в іспанське суспільство».


Рішення було ухвалено після іспиту, в ході якого жінка сказала, що Каталонія, — «одна з країн, що межують з Іспанією», не змогла назвати автора «Дон Кіхота» і не пригадала жодного іспанського кінорежисера.

Незважаючи на те що суд визнав «певний ступінь осілості жінки і її залученості до трудової діяльності», а також знання іспанської мови, результати іспиту показали, що вона не знає «базових аспектів культури, географії та політичного устрою Іспанії, на що неможливо закрити очі».

Так, жінка змогла назвати імена короля і голови уряду, проте не знала імені королеви та кольору іспанського прапора. Втім, деякі з поставлених їй питань виявилися б дуже складними і для більшості іспанців (наприклад, питання, що зображене на прапорі Андалузії), повідомляє Noticia.ru.

Як повідомлялося раніше, недавно подібний випадок стався з уродженцем Сенегалу Магоу Ндойє, який уже 15 років живе зі своєю сім’єю в Альмерії і заробляє на життя вуличною торгівлею. За його словами, Міністерство юстиції відмовило йому в наданні громадянства через те, що він не знав імені дружини голови уряду. Адвокат потерпілого Марсело Кілес подав апеляцію, яку прийняла на розгляд Національна судова колегія.