Закон і Бізнес


Кривенко є взірцем для суддів ВС - Ляшко


Олег Ляшко: від того, хто очолить Верховний Суд, залежить, чи матиме Україна незалежну судову гілку влади

16.05.2013 09:29
4344

Очолити Верховний Суд має заступник Голови ВС — секретар Судової палати в адмінсправах Віктор Кривенко, оскільки він є взірцем чесності і порядності для всіх суддів.


Про це в коментарі «ЗіБ» заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Нардеп переконаний, що «від того, хто очолить Верховний Суд, залежить, чи матиме Україна незалежну судову гілку влади, яка сьогодні виконує, зокрема, команди щодо переслідування політичних опонентів влади». Він висловив особисту думку, що найкращою кандидатурою на посаду Голови ВС є В.Кривенко, «як людина, яка здатна відстояти незалежність судової влади, захистити її від тиску з боку Адміністрації Президента та Партії регіонів».

За словами О.Ляшка, упродовж багатолітньої судової діяльності В.Кривенко «завжди демонстрував зразок принциповості та об’єктивності». На підтвердження цього нардеп нагадав визначальну роль очільника Судової палати в адміністративних справах ВС у проведенні в 2004 році повторного другого туру виборів глави держави, коли «Партія регіонів намагалася сфальсифікувати волевиявлення громадян». «Саме завдяки Кривенку та Яремі цей заколот зазнав невдачі», — наголосив лідер Радикальної партії.

Крім того, О.Ляшко зауважив, що, наскільки йому відомо, В.Кривенко є «людиною високих моральних якостей, і один з небагатьох суддів ВС, який «живе на одну зарплату». На думку нардепа, В.Кривенко «може бути взірцем для своїх колег, які, на жаль, не завжди демонструють зразки принциповості, об’єктивності і скромності».

Лідер Радикальної партії закликав суддів ВС проголосувати під час Пленуму, який відбудеться 17 травня, за В.Кривенка, «якщо вони дбають про інтереси країни».

 

Довідково:

Віктор Васильович Кривенко народився 6 серпня 1955 р. у с. Мотижин Макарівського району Київської області. Закінчив юридичний факультет Київського державного університету iм. Т.Г. Шевченка.

З 1983 року — в.о. голови, голова Макарівського районного народного суду Київської області. Упродовж 1987-1993 рр. − суддя Київського обласного суду. У 1995 році обирається суддею ВС. З 2005 року до 2010 р. — голова Судової палати в адміністративних справах ВС. З 2011-го — заступник Голови ВС − секретар Судової палати в адмінсправах.

Член Вищої ради юстиції у 2008-2010 рр.

У 2005-му та 2009 роках нагороджений Віктором Ющенком орденами князя Ярослава Мудрого IV, V ступенів.

Закон і Бізнес