Закон і Бізнес


Попередній захист


№20 (1110) 18.05—24.05.2013
2780

Уряд готовий надати підприємцям нові важелі захисту своїх прав у спорах з Антимонопольним комітетом. Так, висловити свою позицію «обвинувачувані» зможуть одразу після підготовки попередніх висновків.


У парламенті зареєстровано урядовий проект «Про внесення змін до Закону України «Про захист економічної конкуренції» (№2955). Передбачено створення процесуальних засад забезпечення доказів у справах про порушення законодавства щодо захисту економічної конкуренції.

Відповідно до документа на законодавчому рівні будуть врегульовані процедури отримання пояснень та іншої інформації, проведення перевірок і деяких інших дій під час збору доказів у справах, що розглядаються органами АМК.

Завдяки змінам особи, які беруть участь у справі, отримають ширші права. Так, вони зможуть одержати копію попередніх висновків і висловити з приводу них свою позицію ще до прийняття рішення «антимонопольниками». Також після складання попередніх висновків підприємці зможуть вільно робити витяги та навіть копії відповідних матеріалів.