Закон і Бізнес


Дорожній нагляд


№20 (1110) 18.05—24.05.2013
2762

У Верховній Раді з’явився законопроект, відповідно до якого всі автолюбителі будуть зобов’язані користуватись відеореєстраторами. За відсутність останніх передбачені навіть штрафи.


З такою ініціативою виступив нардеп від ВО «Батьківщина» Генадій Москаль, який подав проект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання відеореєстратора під час експлуатації автомобіля».

«Встановивши автомобільний відеореєстратор, власник авто забезпечує в деякому сенсі свою безпеку. Від дорожньо-транспортних пригод наявність приладу, звичайно, не застрахує, але, якщо щось трапиться — його записи допоможуть розібратися в події і в разі необхідності встановити справжнього винуватця аварії», — пояснює важливість змін нардеп.

Парламентар відзначає, що наразі мінімальна ціна відеореєстратора становить близько 200 грн., тому придбати його зможе кожен, але про всяк випадок Г.Москаль пропонує передбачити компенсацію частини вартості приладу для соціально незахищених категорій громадян.

У разі ж якщо після ухвалення закону громадянин не користуватиметься таким приладом, йому доведеться заплатити штраф від 1 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 17—51 грн.