Закон і Бізнес


Транспортні розцінки


№20 (1110) 18.05—24.05.2013
24115

Народні депутати готуються до запровадження нового податку на автомобілі. Платити пропонують за утилізацію транспортних засобів.


Комітет ВР з питань податкової та митної політики рекомендував парламенту прийняти в другому читанні та в цілому проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів» (№0975).

Відповідно до нього платниками податків стануть особи, які ввозять до держави транспортні засоби в митному режимі імпорту. Також передбачається, що платити доведеться тим, хто купує автомобіль у осіб, які не є платниками цього податку.

Разом з тим можуть не боятись сплати нового податку ті громадяни, які купують транспортні засоби, що були зареєстровані до набрання чинності цим законом.

Також зможуть не платити податку ті підприємства, які виробляють транспортні засоби на території України й беруть на себе зобов’язання самостійно забезпечити їх утилізацію. Таким чином нардепи, схоже сподіваються не лише покращити екологічну ситуацію і збільшити надходження до бюджету, а й підтримати вітчизняних виробників.