Закон і Бізнес


Службова відповідальність


№20 (1110) 18.05—24.05.2013
2860

У Міністерстві юстиції знайшли спосіб підвищення ефективності діяльності центрів адміністративних послуг. Зокрема, посадовцям доведеться відповідати за якість своєї роботи.


Мін’юст пропонує відкоригувати закон «Про адміністративні послуги». Так, потрібно врегулювати терміни «принцип єдиного вікна» і «принцип організаційної єдності» та затвердити порядок надання адмінпослуг за цими принципами. Також пропонується запровадити новий підхід, відповідно до якого надання послуг через адміністративні центри відповідними органами здійснюватимуть безпосередньо посадові особи.

У Мін’юсті очікують, що завдяки змінам буде запроваджено висококваліфіковані консультації та послуги для громадян. При цьому посадові особи, що надаватимуть послуги, нестимуть відповідальність за їх якість та своєчасність. Також має зменшитись імовірність відмов у прийнятті документів за формальними ознаками.

Крім того, запровадження механізму надання адміністративних послуг за принципами «єдиного вікна» та «організаційної єдності» дозволить суттєво спростити процедуру отримання послуг, оскільки перекладе обов’язок щодо отримання різноманітних погоджень на посадових осіб.