Закон і Бізнес


Мер з капелюха


№20 (1110) 18.05—24.05.2013
2846

Очільником невеликої общини м.Дорсета (штат Міннесота, США) став чотирирічний хлопчик на ім’я Роберт Тафтс. Дитина очолила населений пункт після того, як папірець з його ім’ям дістали з капелюха. Саме так проходили вибори мера.


Новий градоначальник вибраний на високий пост у результаті традиційного голосування, що проводило під час фестивалю «Смак Дорсета». Для того, щоб претендувати на пост мера, необхідно заплатити $1 в рахунок передвиборної кампанії, повідомляє ankakh.com.

Малюк Роберт, якого всі місцеві жителі називають Бобі, «управлятиме» Дорсетом, населення якого становить всього 22 людини.

«Він просто приголомшлива дитина! Чудово висловлює свої думки, він просто згусток енергії», — описала юного градоначальника одна з мешканок Кеті Шмідт.

До обов’язків Р.Тафтса входять спів і танці разом з городянами. Йому не доведеться замислюватися про занадто складні для його віку проблеми, оскільки фінансовими справами займаються місцеві бізнесмени.

Вибори мера Дорсета мають жартівливий характер, оскільки населений пункт не має власної муніципальної влади (ним керують вищі органи). Тому тут щорічно проводяться вибори мера, чиє ім’я дістають з капелюха.

Таким чином, Р.Тофтс передасть свої повноваження іншому громадянину під час наступного фестивалю «Смак Дорсета».