Закон і Бізнес


У чиновників відібрали море


№20 (1110) 18.05—24.05.2013
3113

На Запоріжжі прокуратура завадила передачі «золотої» землі на Азовському узбережжі. Вона вважає, що Кирилівська селищна рада прийняла незаконне земельне рішення.


Прокуратура Запорізької області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення за ст.364 КК («Зловживання владою або службовим становищем») за фактом прийняття Кирилівською селищною радою незаконного земельного рішення.

Провівши перевірку, працівники наглядового органу встановили, що у квітні цього року селищна рада дала дозвіл на розробку проекту землеустрою загальною площею понад 27 га щодо відведення більш ніж 300 громадянам ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків. Землі, вартість яких, за попередніми оцінками, становить 8,3 млн грн., планувалося виділити в межах 2-кілометрової зони від урізу води, що прямо суперечить вимогам Водного кодексу. Щасливими майбутніми власниками «золотих» земель планувало побачити себе чимало посадовців органів виконавчої влади, контролю, місцевого самоврядування, а також їхніх родичів. Зокрема, керівництво Держсільгоспінспекції, родичі працівників Держземагентства області, працівники Запорізької обласної СЕС, правоохоронних органів та суду.

Щоб попередити незаконну передачу прибережної азовської землі у власність, прокуратура внесла відповідне подання кирилівському селищному голові.