Закон і Бізнес


Удар по залежності


№20 (1110) 18.05—24.05.2013
2951

Мешканка Каліфорнії (США) Ета Лопес спеціально вдарила поліцейського, щоб потрапити в тюрму, де вона сподівається позбутися нікотинової залежності.


Як повідомляє Ассошіейтед Пресс, жінка цілий день простояла біля воріт в’язниці в Сакраменто в очікуванні людини у формі. За словами Е.Лопес, вона повинна була бути впевнена, що ударить саме поліцейського, інакше її план міг не спрацювати.

Потерпілим виявився помічник місцевого шерифа. У суді він заявив, що до нього підійшла жінка й без будь-яких пояснень ударила по обличчю. Потім, правда, Е.Лопес сказала поліцейському, що ніяк не може кинути палити й хоче сісти на деякий час у тюрму, де не матиме можливості дістати тютюн.

Розглянувши справу, суд засудив Э.Лопес до 63 днів позбавлення волі. Обвинувачена повністю визнала провину й не заперечувала проти ухваленого рішення.

Таким чином, у жінки будуть бажані умови, щоб позбавитися від шкідливої звички, адже в американських в’язницях куріння повністю заборонене з 2004 р. Проносити в місця позбавлення волі сигарети не можна.

Заборона на куріння серйозно вплинула на життя ув’язнених. Раніше тютюнові вироби використовувалися у тюрмах як валюта, тепер їх місце як платіжна одиниця зайняли рибні консерви.