Закон і Бізнес


Українцям дозволили залишатися у ФРН ще 1,5 роки


Лише у Німеччині зараз рятуються від жахів війни більше мільйона українців.

25.11.2023 13:21
2060

Види на проживання біженців з України, які отримали тимчасовий захист у Німеччині, діятимуть ще як мінімум півтора роки — до 4 березня 2025 року.


Як повідомило міністерство внутрішніх справ ФРН, відповідну постанову МВД схвалив бундесрат, інформує «Закон і Бізнес» з посиланням на DW.

Як зазначається у повідомленні, дія документів буде продовжена автоматично, жодних заявок для цього подавати не доведеться. Підставою для подальшого продовження тимчасового захисту є рішення країн-членів ЄС наприкінці вересня 2023 року.

«Ми продовжуватимемо захищати життя багатьох людей з України — доти, доки триває ця жахлива війна. Ми й надалі твердо стоятимемо на боці України», — заявила міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер.

За даними МВС, наразі в Німеччині проживає близько 1,1 млн осіб, які в’їхали до країни, починаючи з 24.02.2022, з них близько 350 тис. — діти та молодь до 18 років. Близько двох третіх дорослих біженців — жінки.

Директива про тимчасовий захист для біженців з України набула чинності в ЄС за кілька днів після російського вторгнення до країни. Система була розроблена після війн на Балканах у 1990-х та на початку 2000-х. Її мета — не допустити навантаження систем надання притулку при масовому припливі біженців на територію ЄС. Фактично люди, що тікають від війни, отримують посвідку на проживання швидко і без бюрократичних процедур.

DW