Закон і Бізнес


Беруть солідно

Чиновникові інкримінують одержання 2 мільйонів


Злочин і покарання, №7 (994) 12.02—18.02.2011
2650

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу відносно директора департаменту тимчасового адміністрування фінансово-кредитних установ Державної комісії з питань регулювання ринків фінпослуг за отримання хабара в розмірі 2 млн грн.


Справу порушено за ч.2 ст.15 («Замах на злочин»), ч.3 ст.368 КК («Одержання хабара»).
Управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки в ході перевірки встановило, що держслужбовець вирішив скористатися своїм службовим становищем з метою отримання хабара від голови наглядової ради однієї з кредитних спілок м.Одеси. «Винагороду» чиновник вимагав за вирішення питання про відміну розпорядження керівництва Держфінпослуг про введення тимчасової адміністрації.
За інформацією Генпрокуратури, у відділенні одного з банків м.Києва під час передання хабара в розмірі 2 млн затримали людину, якій директор департаменту Держфінпослуг доручив бути посередником.
Пізніше затримали й самого чиновника. Нині проводяться першочергові слідчі дії.
Як повідомлялося з посиланням на голову комісії Василя Волгу, співробітники прокуратури провели обшук у кабінеті начальника департаменту тимчасового адміністрування Держ¬фінпослуг Віктора Адамовича.
Крім того, ГПУ порушила кримінальну справу відносно генерального директора ГП «Національний центр поводження з небезпечними відходами» Міністерства екології і природних ресурсів за хабар у розмірі $10 тис.