Закон і Бізнес


Адвокат запустив сервіс для розпізнавання записів судових засідань


Сервіс перетворює аудіо потік в зручний текстовий формат.

18.10.2023 17:54
3431

Коли виникає потреба повернутися до подій у суді та додатково проаналізувати перебіг засідання, адвокат завжди може прослухати чи переглянути офіційний запис. Втім, це завжди забирає час. Але сьогодні з’явилася технічна можливість прискорити цей процес.


Брати Дмитро та Олексій Селянські (перший – адвокат, другий – технарь, що впроваджує технології AI в сфері обробки відео та аудіо матеріалу) запустили сервісну платформу neuneu.NET, яка здатна перетворити аудіо потік в зручний текстовий формат та/або в файл із указанням таймкодів та субтитрами (для відео).

Аби скористатися сервісом, необхідно зареєструватися на сайті проекту. В розділі «Services» слід обирати neuneu RECO, вказати мову (сьогодні вже доступно 27), якою бажаєте створити субтитри або текст та завантажити аудіо- чи відеофайл через Upload file.

Після обробки аудіозапису (година запису розпізнаватиметься близько семи – десяти хвилин) ви отримаєте відповідний текстовий файл. Одночасно може розпізнаватися декілька файлів.

Серед додаткових сервісів на  neuneu.NET - видалення шумів, переклад тексту на будь-яку з 27 мов та покращення якості аудіозапису.

«В моїй практиці найбільші складнощі викликає саме якась монотонна робота. І завжди було краще пробігтися очима по сторінках тексту, аніж слухати годину або дві запису якогось заходу, аби знайти те, що дійсно тобі цікаво і необхідно в роботі, - говорить Дмитро Селянський. - Сьогодні одним із найдорожчих ресурсів є ті години, що ніколи не відновлюються. Тому можливістю зберегти час за символічну ціну слід неодмінно користуватися! Краще зосередити зусилля на найбільш творчих завданнях або відпочити і подарувати вільні хвилини спілкуванню з друзями та рідними».

Нагадаємо, процесуальними кодексами сьогодні передбачена можливість участі сторін у судових засіданнях в режимі відеоконференції. Крім цього, суд під час розгляду справи в судовому засіданні має здійснювати повне фіксування його перебігу за допомогою відео- та (або) звукозаписувального технічного засобу (крім деяких випадків). Технічний запис, здійснений судом, уважається офіційним записом судового засідання. Вони доступні адвкатам через електронні кабінети        Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Також записи можуть бути надані суддею за відповідним клопотанням.

PROMOTED