Закон і Бізнес


Ілюзія слідчих дій

Міліціонер підробив протокол про обшук житла


Злочин і покарання, №7 (994) 12.02—18.02.2011
2895

Прокуратурою Кролевецького району Сумської області порушено кримінальну справу стосовно співробітника Кролевецького райвідділу міліції — старшого оперуповноваженого сектору карного розшуку Б. за фактом службового підроблення, перевищення службових повноважень, а також дискредитації діяльності правоохоронних органів.


Як повідомив «ЗіБ» прокурор указаного району Олександр Язиков, співробітник міліції під час розслідування кримінальної справи, порушеної проти громадянина П., незаконно провів обшук не в будинку правопорушника, а в сусідньому помешканні без присутності понятих. Останні хоча й були зазначені в протоколі, але в слідчих діях участі не брали. Їхні підписи були підроблені іншими особами.
Отже, був складений фіктивний протокол про обшук житла , якого насправді старший оперуповноважений не оглядав. Цей документ був включений до матеріалів кримінальної справи як доказ вини підсудного.
Таким чином, старший оперуповноважений карного розшуку Кролевецького райвідділу міліції Б., будучи представником влади та правоохоронних органів, при відсутності рішення суду щодо проведення обшуку житла, провів його умисно та незаконно.
Кролевецький районний суд стосовно Б. обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.