Закон і Бізнес


В Україні з’явилася Концепція боротьби з тероризмом


26.04.2013 17:52
1333

Метою Концепції є забезпечення ефективної реалізації державної політики у сфері боротьби з тероризмом шляхом розроблення і впровадження комплексу заходів, спрямованих на виявлення та усунення причин і умов, що можуть призвести до проявів тероризму.


Концепцію було затверджено указом Президента № 230 від 25 квітня 2013 р.

Документом встановлено, що з метою дотримання основних принципів, визначених національним законодавством, проблему боротьби з тероризмом на території України передбачається розв'язувати шляхом зосередження зусиль на:

запобіганні терористичній діяльності;

виявленні і припиненні терористичної діяльності;

усуненні та мінімізації наслідків терористичної діяльності;

інформаційному, науковому та іншому забезпеченні боротьби з тероризмом;

міжнародному співробітництві з питань боротьби з тероризмом.

Документом визначено, що фінансування заходів із реалізації Концепції має здійснюватися за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, інших джерел, не заборонених законодавством. Обсяг фінансування заходів із реалізації Концепції з державного бюджету визначатиметься щороку з урахуванням конкретних завдань та фінансових можливостей.

Целью Концепции является обеспечение эффективной реализации государственной политики в сфере борьбы с терроризмом путем разработки и внедрения комплекса мероприятий, направленных на выявление и устранение причин и условий, которые могут привести к проявлениям терроризма.