Закон і Бізнес


Заохочення за розум

Студентам обіцяють тринадцяту стипендію


Влада і закон, №7 (994) 12.02—18.02.2011
2809

На засіданні Кабінету Міністрів Микола Азаров за¬явив про підвищення впродовж цього року стипендій студентам.


За його словами, нині підвищують стипендії тим, хто навчається в професійно-технічних училищах, і студентам вишів. Учням ПТУ стипендію підвищать до 280 грн., а за рік надбавка до неї становитиме 300 грн.
«Тобто виходить така собі тринадцята стипендія аналогічно до тринадцятої зарплати. Підвищення відбувається для всіх студентів», — сказав М.Азаров.
Він відзначив, що у студентів вузів І і ІІ рівнів акредитації стипендія збіль¬шиться до 560 грн. і за рік становитиме додатково близько 600 грн. У студентів вузів ІІІ і ІV рівнів акредитації стипендія підвищиться до 742 грн., а надбавка за рік буде близько 800 грн.
Крім того, за словами Прем’єр-міністра, зросте стипендія для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьків¬ської опіки. Зокрема, студентам ПТУ цієї категорії стипендію підвищать до766 грн., а студентам ву¬зів — до 1450 грн.
Кабінет Міністрів має намір також удосконалити механізм формування цін на соціально важливі продукти харчування, заявив Прем’єр. Він пояснив, що Уряд збирається встановити рентабельність фасування на рівні не вище ніж 10%. «Аналіз показує, що саме на цьому етапі підприємливі ділки накручують ціну продукції в 1,5—2 раза», — відзначив М.Азаров.
За його словами, також буде введено обов’язкове відображення ціни виробника і торгової надбавки в первинних документах. «Ці кроки дозволять зробити ціноутворення економічно обгрунтованим», — заявив Прем’єр.