Закон і Бізнес


Присутність ЗМІ на засіданнях підвищує довіру до суду


16.04.2013 10:03
3091

Присутність представників ЗМІ під час засідань сприяє формуванню довіри і поваги до суду, підвищенню його авторитету, визнанню справедливості судового рішення.


Це зазначив в інтерв'ю кореспонденту «ЗіБ» голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк.

За його словами, присутність журналістів у житті Апеляційного суду Волинської області сьогодні це звичне явище. П.Філюк розповів, що вперше представників ЗМІ запросили на слухання резонансної кримінальної справи про корупцію. В результаті чиновника, якого звинувачували в отриманні хабара в особливо великому розмірі, виправдали, однак, зазначив глава апеляції, критики з боку мас-медіа на адресу суду та звинувачень у необ'єктивності і незаконність виправдувального вироку не було.

«Саме після розгляду цієї справи і я, і судді апеляційного суду переконалися, що присутність представників ЗМІ під час засідань сприяє формуванню довіри та поваги до суду, підвищенню його авторитету, визнанню справедливості судового рішення», - зауважив П.Філюк.

Голова апеляції додав, що зараз працівники суду, відповідальні за співпрацю зі ЗМІ, й самі повідомляють журналістів про час та дату розгляду справ, що викликають суспільний інтерес.

Детальніше про практику взаємодії Апеляційного суду Волинської області із мас-медіа читайте в інтерв'ю з Петром Філюком.