Закон і Бізнес


Наш КПК стане взірцем


№15 (1105) 13.04—19.04.2013
3111

У Казахстані зацікавилися досвідом України у реформуванні кримінальної юстиції. Делегація цієї республіки прибула до Києва, аби, серед іншого, дізнатися про нововведення та перші результати їх застосування на практиці.


Зокрема, на цьому тижні відбулася зустріч радника Президента Андрія Портнова з делегацією Казахстану, до складу якої входять керівники правоохоронних органів, представники парламенту та адміністрації президента республіки. Адже в Казахстані наразі відбувається реформування правоохоронної системи, зокрема, розробляється новий Кримінально-процесуальний кодекс.

За словами радника глави держави, «ураховуючи позитивні висновки європейських експертів, які отримав чинний Кримінальний процесуальний кодекс України, та перші успіхи його застосування на практиці, представники Казахстану виявили зацікавленість у перейнятті позитивного досвіду розробки та запровадження в дію КПК України». А.Портнов повідомив, що українська сторона надала всю необхідну інформацію представникам Казахстану щодо ключових положень та інститутів нового кримінального процесуального законодавства України, а також перших результатів його застосування.

«Ми вітаємо прагнення наших колег з інших країн до реформування кримінального судочинства відповідно до сучасних стандартів захисту прав людини та ефективності розслідування і готові надавати всю необхідну допомогу в поширенні досвіду, який вже напрацьований в Україні з цього питання», — сказав А.Портнов.