Закон і Бізнес


Заохочень стало більше


№15 (1105) 13.04—19.04.2013
3481

Суддя та працівник апарату може бути представлений до нагородження кожним видом відзнаки РСЗС лише раз.


Рада суддів загальних судів

4 квітня 2013 року м.Київ №22

РІШЕННЯ

Заслухавши та обговоривши інформацію голови Ради суддів загальних судів Отрош І.О. щодо затвердження змін до Положення про нагородження відзнакою Ради суддів загальних судів, затвердженого рішенням Ради суддів загальних судів від 23 листопада 2011 року №31, відповідно до ч.6 ст.122 «Про судоустрій і статус суддів» Рада суддів загальних судів

ВИРІШИЛА:

  1. Інформацію голови Ради суддів загальних судів Отрош І.О. щодо затвердження змін до Положення про нагородження відзнакою Ради суддів загальних судів взяти до відома.
  2. Внести зміни до Положення про нагородження відзнакою Ради суддів загальних судів, що додаються (додаток №1).
  3. Доручити Державній судовій адміністрації України розмістити Положення про нагородження відзнакою Ради суддів загальних судів на офіційному веб-порталі судової влади України.
  4. Доручити голові Ради суддів загальних судів Отрош І.О. та члену Ради суддів загальних судів Мельнику Ю. М. розробити і подати на наступне чергове засідання Ради суддів загальних судів зразки подяки, грамоти та почесної грамоти Ради суддів загальних судів для їх затвердження.

Голова Ради суддів загальних судів І.ОТРОШ 

Затверджено

рішенням Ради суддів загальних судів

від 23 листопада 2011 року №31

Положення

про нагородження відзнакою Ради суддів загальних судів

(Зі змінами і доповненнями, внесеними рішенням РСЗС від 4.04.2013 №22)

Це Положення відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» визначає підстави для нагородження відзнакою Ради суддів загальних судів, встановлює порядок її присвоєння, вручення та інші правила.

І. Загальні положення

1.1.  Відзнака Ради суддів загальних судів є формою заохочення суддів та працівників апаратів судів за значний внесок у забезпечення захисту прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, юридичних осіб, інтересів держави на засадах верховенства права, зміцнення авторитету судової влади, становлення та зміцнення України як демократичної, соціальної і правової держави, а також за розвиток національного законодавства, високий професіоналізм, наукову (юридичну), просвітницьку діяльність.

1.2. Відзнаки встановлюються Радою суддів загальних судів.

ІІ. Види відзнаки та підстави їх нагородження

2.1. Відзнаками Ради суддів загальних судів є:

— подяка Ради суддів загальних судів;

— грамота Ради суддів загальних судів;

— почесна грамота Ради суддів загальних судів.

(п.2.1 розділу ІІ доповнено підпунктом третім згідно з рішенням РСЗС від 4.04.2013 №22)

2.2. Подяка Ради суддів загальних судів оголошується працівникам апаратів судів за високий професіоналізм та значний внесок у забезпечення захисту прав і свобод громадян.

(п.2.2 розділу ІІу редакції рішення РСЗС від 4.04.2013 №22)

2.3. Грамотою Ради суддів загальних судів нагороджуються судді та працівники апаратів судів за значний внесок у забезпечення захисту прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, юридичних осіб, інтересів держави на засадах верховенства права, зміцнення авторитету судової влади, становлення та зміцнення України як демократичної, соціальної і правової держави, а також за розвиток національного законодавства, високий професіоналізм, наукову (юридичну), просвітницьку діяльність.

До нагородження грамотою Ради суддів загальних судів можуть бути представлені працівники апаратів судів, які пропрацювали в судовій системі понад 5 років.

(п.2.3 розділу ІІ доповнено згідно з рішенням РСЗС від 4.04.2013 №22)

2.4. Почесною грамотою Ради суддів загальних судів нагороджуються судді та працівники апаратів судів за особистий вагомий внесок у розвиток загального судочинства, захист прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, юридичних осіб, інтересів держави на засадах верховенства права, зміцнення авторитету судової влади, становлення та зміцнення України як демократичної, соціальної і правової держави, а також за розвиток національного законодавства, високий професіоналізм, наукову (юридичну), просвітницьку діяльність.

До нагородження почесною грамотою Ради суддів загальних судів можуть бути представлені судді та працівники апаратів судів, які пропрацювали в судовій системі понад 10 років.

(п.2.4 розділу ІІ доповнено згідно з рішенням РСЗС від 4.04.2013 №22)

ІІІ. Порядок нагородження відзнакою Ради суддів загальних судів

3.1. Подання (рішення) про нагородження суддів, керівників апаратів судів та їх заступників відзнакою Ради суддів загальних судів носиться до Ради суддів загальних судів загальними зборами суддів, головами місцевих загальних судів, головами апеляційних загальних судів, головою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, головою Верховного Суду України та членами Ради суддів загальних судів.

Подання (рішення) про нагородження працівників апаратів судів відзнакою Ради суддів загальних судів вноситься до Ради суддів загальних судів загальними зборами суддів, керівниками апаратів судів.

Подання (рішення) про нагородження відзнакою Ради суддів загальних судів вноситься до Ради суддів загальних судів не пізніше, ніж за 10 днів до засідання Ради суддів загальних судів.

(п.3.1 розділу ІІІ доповнено згідно з рішенням РСЗС від 4.04.2013 №22)

3.2. Одночасно з поданням (з рішенням) про нагородження подаються такі документи:

— довідка про роботу;

— копія паспорту;

— копія трудової книжки.

(п.3.2 розділу ІІІ доповнено згідно з рішенням РСЗС від 4.04.2013 №22)

3.3. Оформлення відзнак Ради суддів загальних судів, їх облік і реєстрацію здійснює відповідний структурний підрозділ Державної судової адміністрації України.

ІV. Прикінцеві положення

4.1. Особа може бути представлена до нагородження кожним видом відзнаки Ради суддів загальних судів лише один раз, про що ухвалюється відповідне рішення Ради суддів загальних судів.

4.2. Вручення відзнаки Ради суддів загальних судів проводиться в урочистому порядку.