Закон і Бізнес


Родичам можуть заборонити працювати у судах


08.04.2013 11:35
1271

Нардепи пропонують заборонити претендувати на посади в регіональних органах прокуратури, міліції, СБУ, а також посади суддів, людям, родичі яких працюють у вказаних органах в межах відповідної АТО.


Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до Закону "Про засади запобігання і протидії корупції" (про доповнення обмежень щодо роботи близьких осіб).

Законопроектом № 2069 пропонується встановити, що на посади в регіональних (територіальних) органах прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки та суддів в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці не можуть претендувати особи, якщо хоча б в одному з цих регіональних органів в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці вже працює близька їм особа.

Проект містить також норму, відповідно до якої особа, яка працює на посаді керівника (заступника) Генеральної прокуратури, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ або керівника їх самостійного структурного підрозділу, не може мати працюючих близьких їй осіб хоча б в одному з цих органів в межах всієї території України.

Як наголошувалося під час обговорення, прийняття законопроекту має забезпечити об’єктивність прийняття рішень службовими особами правоохоронних (судових) органів при виконанні своїх службових обов’язків.