Закон і Бізнес


Поцілунки заборонені!


№15 (1105) 13.04—19.04.2013
3795

Власник бару в Інсбруці, що розташований недалеко від вокзалу, заборонив своїм гостям цілуватися. Господар скаржиться, що відвідувачі закладу «проявляють свою сексуальність у всій повноті».


«З поваги до співробітників й іноземних гостей ми просимо вас утриматися від ніжностей в нашому закладі» — написано на табличці поряд з правилами поведінки відвідувачів.

Влада вважає таку вимогу цілком законною, адже власник будь-якого закладу може без пояснення причин відмовити в доступі у свій бар.

«У Господарську палату прийшли дві скарги від вигнаних із закладу пар», — заявив керівник департаментом туризму Господарської палати Тиролю Петер Трост. Після цього відбулася розмова з власником бару, який заявив: немає жодної проблеми в тому, що гості тримаються за руки або цілуються. Проте, підкреслив господар, були випадки, коли відвідувачі виходили за рамки дозволеного.

На думку фахівців, власник бару не повинен виховувати людей, але він має право стежити за чистотою і порядком у своєму закладі й чекає цього від інших, відзначає Krone.

На інтернет-форумах уже закликають пари відвідувати цей заклад і цілуватися там. В одному з блогів навіть пообіцяли премію за поцілунок, але флешмоб поцілунків так і не відбувся.