Закон і Бізнес


Впровадження медіації посилить ефективність правосуддя


Фото: vkksu.gov.ua

02.04.2013 14:58
3266

Успішне впровадження практики досудового вирішення спорів сприятиме розвантаженню суддів, збільшенню довіри суспільства до судової влади та посиленню ефективності правосуддя.


На цьому наголосив голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Ігор Самсін під час засідання робочої групи з реалізації українсько-канадського Проекту «Освіта суддів – для економічного розвитку».

«Успішне впровадження медіації – це черговий крок на шляху реформування судової системи України», - зауважив І.Самсін.

Він наголосив, що процедура досудового врегулювання спорів сприятиме досягненню результатів, визначених метою реформування судової системи України загалом.

«Насамперед – це розвантаження суддів, збільшення довіри суспільства до судової влади та посилення ефективності правосуддя», - наголосив І. Самсін.

У зустрічі взяли участь представники Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади Олег Шаков та Наталя Городецька, а також голови «пілотних судів»: Івано-Франківського окружного адміністративного суду Петро Черепій, Івано-Франківського міського суду Тарас Антоняк, Одеського окружного адміністративного суду Олег Глуханчук та Малиновського районного суду міста Одеси. Очільники судів розповіли, на які саме категорії справ поширюватиметься процес медіації. Наприклад, у Івано-Франківському міському суді 80% усіх справ, що в ньому розглядаються, можуть вирішуватись за допомогою досудового врегулювання спорів.

Своїм досвідом з українськими колегами ділитимуться суддя Королівської Лави Провінції Саскачеван Тед Зажечни та суддя Королівської Лави провінції Манітоба Дональд Брик.

Нагадаємо, Вища кваліфікаційна комісія суддів України є координатором у реалізації компоненту Проекту «Досудове врегулювання спорів» у «пілотних судах» міст Івано-Франківська та Одеси.