Закон і Бізнес


Обов’язковий температурний режим для офісів запровадили в Іспанії


Іспанцям заборонили переохолоджувати приміщення влітку, аби було тепліше взимку.

02.08.2022 15:58
2095

Уряд Іспанії погодився запровадити невідкладні заходи для економії енергії на тлі зростання загрози енергетичної кризи в Європі.


Про відповідне рішення Кабінету міністрів оголосила міністр з екологічних перетворень країни Тереза Рібера, повідомляє «Закон і Бізнес» із посиланням на DW.

Зокрема, у всіх будівлях державного сектору, торгових та офісних центрах, кінотеатрах, готелях, вокзалах та аеропортах країни заборонено встановлювати термостати на температуру нижче 27°C влітку або вище 19°C взимку.

Заходи, викладені в королівському указі, за словами Т.Рібери, мають бути введені протягом тижневого перехідного періоду. Він розпочнеться одразу після офіційного опублікування документа, та діятимуть до 1 листопада 2023 року. Їх можна вважати початковим пакетом, необхідним для «критичної ситуації», уточнила міністр.

Ухвалений документ у тому числі зобов’язує магазини та підприємства тримати двері зачиненими за допомогою автоматичних систем, які мають бути встановлені до 30 вересня повсюдно. Крім того, освітлення офісів, вітрин магазинів, що не працюють, а також пам’ятників має вимикатися після 22:00, а в окремих будинках мають бути проведені перевірки енергоефективності.

Також міністр закликала приватний бізнес збільшити обсяг роботи вдома.

Згідно з прийнятим на екстреному засіданні в Брюсселі надзвичайним планом щодо газу, починаючи з серпня країнам ЄС рекомендовано скоротити споживання газу на 15%. Заощаджений ресурс має бути поміщений у підземні сховища, щоб мати достатній запас палива у зимовий період.

Спочатку Іспанія виступала проти надзвичайного плану, але зрештою схвалила його, пішовши на поступки. Крім Мадрида, винятки для себе погодили Португалія, Мальта, Кіпр та Ірландія.

DW