Закон і Бізнес


Українців навчатимуть усвідомлено брати кредити


.

27.07.2022 16:41
1570

На що звертати увагу під час оформлення кредиту, що таке кредитні канікули та реструктуризація, які їхні умови та порядок оформлення, як перевірити кредитну історію та що робити в разі неетичної поведінки кредитора чи колектора?


В Україні стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія із захисту прав споживачів фінансових послуг «Знай свої права: кредити», передає «Закон і Бізнес».

У межах цієї кампанії Національний банк запустив спеціальну вебсторінку з детальною інформацією про кредитні послуги.

Сьогодні багато людей опинилось у скрутній фінансовій ситуації, тож питання кредитних послуг є актуальним. Ключове завдання та мета цьогорічної кампанії – захист прав позичальників, а також поліпшення знань та навичок у сфері кредитних послуг, говорять у Міністерстві юстиції, чий Координаційний центр з надання правових послуг долучився до кампанії.

«Ми впевнені, що поінформовані споживачі кредитних послуг більш захищені від фінансових ризиків. Вони краще розуміються на фінансових послугах, приймають усвідомлені фінансові рішення і можуть виваженіше розпоряджатися грошима», – прокоментував заступник голови Національного банку України Ярослав Матузка.

Закон і Бізнес