Закон і Бізнес


Про нову скаргу до ЄСПЛ проти Росії розповіли в Мін’юсті


.

13.07.2022 15:29
1687

Україна подала новий позов проти Росії до Європейського суду з прав людини. Російська влада обвинувачується у порушеннях Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод у зв’язку з незаконним вторгненням на суверенну територію України.


Про це повідомила заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць, передає «Закон і Бізнес».

Заява України спрямована на якнайшвидше припинення порушень прав людини, які здійснює Росія, та подана в інтересах як фізичних, так і юридичних осіб, які постраждали внаслідок військової агресії.

Поданий документ стосується порушень Росією прав людини на початковому етапі війни: від ранку 24 лютого до 7 квітня 2022 року – дати фактичного виведення сухопутних військ РФ з околиць Києва та інших міст на півночі.  Скарга доповнюватимемться іншими епізодами.

Окрім повного виведення російських військ із території України, Мін’юст вимагатиме присудження грошової компенсації. За попередніми оцінками на першому етапі російського воєнного вторгнення збитки становили щонайменше 80 мільярдів доларів США.

Закон і Бізнес