Закон і Бізнес


Син засудженого мера Ніжина вважає, що його батько нікуди не втікав


26.03.2013 14:39
1767

Ярослав Приходько – син екс-мера Ніжина, якого було засуджено за хабарництво, - вважає, що міліція поширила неправдиву інформацію про те, що його батько намагався залишити місто, порушуючи запобіжний захід - підписку про невиїзд.


Про це він написав у листі до редакції "ЗіБ".

Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали у поїзді на станції Бобровиця колишнього міського голову Ніжина Чернігівської області Михайла Приходька. Колишній чиновник намагався залишити місто, незважаючи на підписку про невиїзд.

Втім Я.Приходько зазначає, що ця інформація не відповідає дійсності. У протоколі затримання слідчого Бобровицького РВ міліції від 23.03.2013 року підставою затримання є вирок іменем України від 09 листопада 2012 року та Ухвала іменем України від 19.03.2013 року колегії суддів судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду Чернігівської області. Тобто, міліція затримала Приходька М.В.  у зв`язку з наявністю вироку.

Це, на думку Я.Приходька, є грубим порушенням законодавства України, оскільки вирок суду на момент затримання батька не передавався на виконання до виконавчих органів. «До проголошення вироку  моєму батьку суд застосував міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд, а з моменту проголошення вироку Приходько М.В. вважається засудженим та чекає поки вирок суду першої інстанції та ухвала Апеляційного суду будуть передані на виконання до виконавчих органів, тільки тоді його мусили взяти під варту», - йдеться у листі.

На думку Я.Приходька правоохоронні органи ввели в оману людей з метою створити негативний образ екс-мера в очах суддів та суспільства.