Закон і Бізнес


В ООН озвучили нові дані щодо мігрантів з України


Для збільшення натисність на зображення.

10.06.2022 12:31
3136

Агентство ООН у справах біженців зафіксувало близько 7,3 мільйона перетинів кордону з України, ще 2,3 мільйона перетинів назад в країну.


Такі дані станом на 7 червня наводить УВКБ ООН, передає «Закон і Бізнес».

Відзначається, що війна в Україні спричинила одну з найбільших криз переміщення людей у ​​світі сьогодні. Мільйони українців переїхали в сусідні країни, і багато інших були переміщені всередині країни.

Зараз на порталі представлено приблизну кількість мігрантів, зафіксованих у 44 країнах Європи, а також оновлення про перетин кордону з України з 24 лютого, переміщення назад в Україну, а також реєстрацію тимчасового захисту в Європі.

Згідно з новими даними, отриманими від національних органів влади та зібраними УВКБ ООН, щонайменше 4,8 мільйона мігрантів з України було зафіксовано по всій Європі, включаючи тих, які спочатку перетнули в сусідні країни, а потім посунули далі.

Із 4,8 мільйона українських мігрантів, зареєстрованих у Європі, 3,2 мільйона зареєструвалися у програмі тимчасового захисту або подібних національних програмах захисту.

Незважаючи на те, що ситуація з безпекою в Україні залишається нестійкою, фіксуються повернення у країну. Деякі їдуть в Україну, щоб оцінити ситуацію, перевірити майно, відвідати членів родини чи допомогти їм виїхати. Інші їдуть у Західну Україну та райони Києва та Чернігова, маючи намір залишитися.

Закон і Бізнес