Закон і Бізнес


Для державних інформресурсів уведено використання КЕП


06.06.2022 10:01
1741

У державних інформаційних ресурсах автентифікація користувачів та створення електронних документів мають здійснюватися із застосуванням кваліфікованого електронного підпису чи печатки.


Відповідна постанова Кабінету Міністрів від 03.06.2022 № 645 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 березня 2006 р. № 373» оприлюднена на Урядовому порталі, передає «Закон і Бізнес».

Документом змінюються Правила забезпечення захисту інформації в інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних системах.

Зокрема встановлюється, що створення та/або обробка в системі електронних документів, аналоги яких на паперових носіях повинні містити власноручний підпис відповідно до законодавства, мають здійснюватися із застосуванням кваліфікованого електронного підпису чи печатки.

Перевірка та підтвердження кваліфікованого електронного підпису чи печатки здійснюються відповідно до вимог статті 18 Закону «Про електронні довірчі послуги».

Автентифікація користувачів у системі, в якій здійснюється обробка таких документів, та в якій обробляються державні інформаційні ресурси, також повинна здійснюватися із застосуванням кваліфікованого електронного підпису чи печатки.

Правила  стосуються захисту державних інформаційних ресурсів або інформації,  вимога  щодо  захисту  якої  встановлена  законом,  в інформаційних, електронних комунікаційних та інформаційно-комунікаційних системах крім систем  урядового  та  спеціальних видів  зв’язку.

Закон і Бізнес