Закон і Бізнес


У Києві знов платний проїзд. Невикористані квитки подовжать


.

16.05.2022 08:04
2133

З 16 травня відновлюється робота електронної системи оплати проїзду у громадському транспорті міста Києва. Пасажири знову сплачуватимуть за послуги громадського транспорту.


Про це повідомили у КМДА, передає «Закон і Бізнес».

Міський застосунок «Київ Цифровий» відновлює сервіси QR-квитків і транспортних карт, щоб користувачі могли придбати поїздки заздалегідь.

Від початку запровадження воєнного стану місто зробило проїзд у метро та наземному громадському транспорті безкоштовним для евакуації мешканців із Києва. Поїздки на транспортних картах були збережені, а QR-квитки — «заморожені».

Повідомляється, що користувачі, які мали поїздки на транспортних картах, зможуть переглянути їх у застосунку. Якщо з 24 лютого карту валідували у транспорті, поїздки могли помилково списатися. Вони автоматично повернуться на карти протягом місяця. А користувачі, які мали проїзні на березень, автоматично отримають проїзні на червень у застосунку.

Користувачі, які станом на 24 лютого мали дійсні QR-квитки, отримають нові квитки у застосунку. Термін дії квитків повністю відновиться — на 15 днів.

Закон і Бізнес